Ste za malo drugačno kosilo, večerjo ali že zajtrk? Ste pripravljeni na pristne slovenske okuse, ki so bili donedavnega na voljo le izbranim gurmanom? V izjemni liniji slovenskih izdelkov Ana Roš & Tuš vam predstavljamo kulinarične presežke, ki pod budnim očesom kuharske mojstrice nastajajo iz vrhunskih lokalnih sestavin.

Vsak kuharski mojster ve, da se čarovnija v kuhinji začne z najboljšimi sestavinami. Mednarodno priznana kuharska mojstrica Ana Roš pri tem nikoli ni skoparila, zato so v njenih izdelkih le najboljše sestavine, ki prihajajo iz Posočja in izbranih delov Slovenije. S kulinaričnim vizionarstvom jih je povezala v gurmanske presežke, ki jih lahko okusite v liniji Ana Roš & Tuš.

Najboljše je lokalno

Omamno dišeč Pirin kruh z drožmi je nedavno prejel nagrado za najbolj inovativno živilo leta 2020 v kategoriji pekovskih izdelkov. Hlebčki, ki so ročno oblikovani in pečeni v pekarni Geršak, so pripravljeni po recepturi Ane Roš iz slovenske pirine moke iz Mlinarstva Rangus. In ko imate na krožniku tako odličen kruh, ga oplemenitite z izbranimi namazi iz lokalnih sestavin – kremni namaz iz karamelizirane planinske sirotke Dulce de leche, kremni mlečni namaz z lešniki Toffee ali sadna namaza Slovenska jabolka in Slovenske hruške, ki ju iz najboljšega slovenskega sadja pripravljajo v kuhinji Hiše Franko. Pred kratkim smo dodali še izjemen borovničev namaz iz slovenskih borovnic s kandiranimi limonami.

Slovenija na krožniku

Zgodba, kako je Ana Roš povezala lokalne proizvajalce in pridelovalce, se nadaljuje tudi v izdelkih, ki jih lahko postrežete kot okusno kosilo ali večerjo. Poskusite nekaj novega in pripravite Skutne njoke s pehtranom Ana Roš & Tuš, ki jih pripravljajo iz albuminske skute iz Mlekarne Planika, sirotke in bele pšenične moke. Njihovi edinstvenosti je Ana Roš dodala dve ključni sestavini, ki krepita strukturo in okus: pehtran in mak. Poskusite tudi Bučne njoke z dodatkom staranega sira Tolminc, ki vas bodo zagotovo navdušili.

Sladice z lokalno noto

Le kdo nima rad sladic, a zakaj bi vedno pristali pri čokoladni torti ali sadju. Dovolite si nekaj več in poskusite ročno izdelane Kobariške štruklje po recepturi Ane Roš ali se posladkajte s Sladoledom kislo mleko in kostanjev med, obe sestavini sta seveda slovenskega porekla. Naj vas navdušita sorbet z okusom jabolčnega štrudlja iz slovenskih jabolk ter sorbeta iz tropskega kivija in bergamotke.

Imamo v Sloveniji avtohtone prigrizke?

Seveda jih imamo! Ana Roš se je v raziskovanju hitrih grižljajev odpravila po poti izbranih lokalnih okusov in tradicije, ki ji je dodala ščepec kozmpolitskih užitkov. Si predstavljate, kako gredo v slast hrustljavi Karamelizirani orehi, ki jih bogatijo izbrane začimbe, hrustljavi Krekerji s štiri mesece zorjenim sirom Zemljanka in Pirini krekerji? Nanje se bo odlično podal tudi Tatarski biftek Ana Roš & Tuš iz slovenske govedine z dodanim tartufnim oljem in sončničnimi semeni. Izbirate lahko med med blago in pikantno začinjenim. 

Po izbrano s spletnim naročilom

Kuharska mojstrica Ana Roš je z lokalnimi sestavnimi iz Posočja, kulinarično zapuščino prejšnjih generacij in vizionarskim pristopom h kulinariki navdušila najstrožje ocenjevalce ter prejela dve Michelinovi zvezdici. Danes lahko v njenih dobrotah uživa prav vsakdo. Izbrane izdelke lahko najdete v Tuševih marketih in supermarketih ali jih preprosto naročite v spletnem supermarketu hitrinakup.com

Preverite izdelke