Splošni pogoji opredeljujejo uporabo spletne trgovine »Hitri Nakup« (v nadaljevanju Hitri Nakup) in razmerje med kupci ter storitvijo spletne trgovine Hitri Nakup. Upravljavec spletne trgovine Hitri Nakup je družba Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje , vpisana v sodni register dne 26.4.1990 pri Okrožnem sodišču v Celju, vložna številka 10158100, Srg 817/90. Pogoj za uporabo storitve Hitri Nakup je strinjanje s splošnimi pogoji. pogoji.

Za pomoč in dodatne informacije so na voljo na mobilni številki Center za pomoč strankam 080 1310 ali na e-naslovu info@hitrinakup.com.

Osnovni pojmi:
– Uporabnik: fizična oseba, ki uporablja Hitri Nakup.
– Kupec: fizična oseba, ki na Hitri Nakup naroči (pošlje naročilo) izdelek iz nabora asortimana dostopnega preko storitve Hitri Nakup.
– Upravitelj: Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje, matična številka. 5494516000, ID za DDV: SI87927497, vpisan v sodni register dne 26.4.1990 pri Okrožnem sodišču v Celju, vložna številka 10158100, Srg 817/90, zavezanec za DDV.

1. UPORABA

Spletna trgovina Hitri Nakup je namenjena fizičnim osebam. Tuš klub kartica ni pogoj za uporabo storitve. Kupec lahko odda naročilo kot prijavljen uporabnik storitve Hitri Nakup ali Tuš klub član.

2. REGISTRACIJA V STORITEV HITRI NAKUP

Za uporabo spletne strani je obvezna registracija. Elektronski naslov je obvezen podatek ob registraciji in se uporablja za pogodbena obveščanja po e-pošti. Uporabniki storitve so razdeljeni v dva segmenta in sicer:
Tuš Klub člani
Uporabniki, ki so se prijavili s Tuš klub profilom in imajo povezano in aktivno Tuš klub kartico.
Hitri Nakup spletni člani
Uporabniki, ki so ustvarili le spletni profil. Nimajo Tuš klub kartice in za njih ne veljajo promocije povezane z Tuš klubom.

3. SKLENITEV IN HRAMBA POGODB

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje, matična številka: 5494516000, in kupcem je v spletni trgovini hitrinakupi.si sklenjena v trenutku, ko kupec na elektronski naslov prejme podatke o potrditvi naročila. Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca, kjer jo kupec lahko zahteva s sporočilom na elektronski naslov: info@hitrinakup.com ali z dopisom na sedež upravitelja Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje, .

4. POSLOVNA ENOTA

Kupec ima možnost izbrati eno izmed spodaj navedenih poslovnih enot, kjer želi prevzeti naročeno blago:

 • Tuš Hipermarket Planet Celje
 • Tuš Supermarket MB Jadranska
 • Tuš supermarket Planet Kranj
 • Tuš supermarket Planet Novo mesto
 • Tuš hipermarket Planet Koper
 • Tuš supermarket Murska Sobota Ledava
 • Tuš supermarket Rogaška Slatina
 • Tuš supermarket Ljutomer
 • Tuš supermarket Ptuj Puhova
 • Tuš supermarket Ljubljana BTC
 • Tuš supermarket Mengeš
 • Tuš supermarket Grosuplje
 • Tuš supermarket Lesce
 • Tuš supermarket Muta
 • Tuš supermarket Krško
 • Tuš supermarket Kozina
 • Tuš supermarket Domžale
 • Tuš supermarket Brežice
 • Tuš supermarket Kočevje
 • Tuš supermarket Ilirska Bistrica
 • Tuš supermarket Laško
 • Tuš supermarket Laško
 • Tuš supermarket in Cash&Carry Sežana
 • Tuš supermarket Vič
 • Tuš supermarket Ruski Car

Ali koristiti dostavo na dom, ki jo ponujajo spodaj navedene poslovalnice:

 • Tuš Hipermarket Planet Celje
 • Tuš Supermarket MB Studenci
 • Tuš supermarket Ljubljana BTC
 • Tuš supermarket Kranj
 • Tuš supermarket Koper
 • Tuš supermarket Novo mesto
 • Tuš supermarket Mengeš

Hitri Nakup jamči, da bo blago dostavljeno na izbran dan in v časovnem oknu, ki ste ga izbrali ob oddaji naročila.

Naročilo lahko oddate za 7 dni vnaprej ali najmanj 4 ure pred prvim prostim terminom.

Cena dostave na dom znaša 4 EUR in je obračunana skupaj z naročilom. Stranki je zagotovljena dostava do zunanjih vrat stanovanjskega objekta. Hitri Nakup zagotavlja, da bo blago dostavljeno na željen dan stranke.

5. PRIKAZANE CENE

Cene se prikazujejo glede na status uporabnika. Tuš klub člani nakupujejo po akcijskih cenah in so upoštevane Tuš klub promocije. Uporabnikom, ki nimajo povezane Tuš klub kartice pa le splošni popusti, kateri niso vezane na članstvo v Tuš klubu.

6. RAČUN IN DODATNI POPUSTI

Pri nakupu se uporabniku nakupna košarica obračuna po rednih oziroma veljavnih akcijskih cenah, ki veljajo za vse kupce Tuš trgovin in so tudi označene na prodajnih policah poslovalnic Tuš. Le Tuš klub člani so upravičeni do promocijskih cen povezanih s Tuš klub kartico. Kuponi na izdelek ali na celoten nakup niso unovčljivi. Cene so obračunane na dan oddaje nakupa.

Upravitelj je zavezanec za DDV.

7. POZABLJENO GESLO

Če uporabnik pozabi geslo, lahko s klikom na »Ste pozabili geslo?« vpiše elektronski naslov. Na ta naslov se uporabniku pošlje povezava za spremembo gesla in kjer si določi novo geslo. Kupec je sam odgovoren za naročila, ki so opravljena z njegovim uporabniškim imenom in geslom. Če uporabnik sumi zlorabo njegovih podatkov mora nemudoma obvestiti Center za pomoč strankam. Če upravitelj sumi, da je prišlo do zlorabe spletne trgovine, ima pravico zahtevati spremembo gesla kupca ali preklicati naročilo kupca.

8. NAROČANJE

Z vsakim poslanim naročilom se kupec strinja s Splošnimi pogoji za storitev spletne trgovine Hitri Nakup. Za prijavljene spletne kupce veljajo tudi vse pogodbene obveznosti in pravice, ki jih ima kupec do podjetja Engrotuš d.o.o.. Spletno naročilo vedno pripravijo zaposleni storitve Hitri Nakup. Spletnega naročila si kupec ne pripravi sam v poslovalnici. Kupec lahko spremlja tekoče naročilo v rubriki »Košarica« in ga poljubno spreminja vse do koraka »Potrditev naročila«. Naročilo je potrjeno, ko kupec na svoj e-naslov prejme potrditev naročila. Kupec ne more preklicati oddanega naročila, če je ta že v pripravi. Stanje naročila, popravke naročila ali preklic naročila lahko kupec preveri na spletni strani Hitri Nakup v rubriki “Moji nakupi”. Kupec lahko kontaktira Center za pomoč strankam na lokaciji, ki jo je označil ob prijavi. Upravitelj lahko zavrne pripravo naročila, če kupec ne izpolnjuje dolžnosti iz Splošnih pogojev za storitev spletne trgovine Hitri Nakup, tudi, ko je naročilo že oddal.

9. ASORTIMAN

Izbor izdelkov se v spletni trgovini dnevno spreminja. Izdelek je opremljen z informacijami, ki so pridobljene iz deklaracije izdelka ali navodil dobavitelja, zato upravitelj ne more odgovarjati za morebitne napake v podatkih. Slike so simbolne in lahko prihaja do razlik med sliko in dejanskim izdelkom, vendar to ne vpliva na lastnost izdelka. Kupec bo prevzel vse naročene izdelke, razen, če v času oddaje in priprave naročila izdelka ni več na zalogi. V tem primeru bo kupec o tem obveščen ob prevzemu in ponujene mu bodo alternative.

10. CENE

Kupec plača vrednost naročila po cenah, ki veljajo na dan oddaje naročila. Navedeno ne velja, v kolikor kupec ne prevzame naročila v dogovorjenem času. Končna cena ob zaključku spletnega naročila je informativna in lahko pride do sprememb. Spremembe cen se pojavljajo pri nakupu svežega sadja in zelenjave, katere se naročuje na kos in je vrednost preračunana glede na težo in prav tako za vse preostale izdelke, ki se na blagajni tehtajo, tako da je obračunana le količina, ki je bila uporabniku dostavljena.

Kataloška ponudba velja tudi za spletno trgovino, vendar lahko pride do spremembe cene zaradi prenehanja veljavnosti kataloške ponudbe. V primeru prenehanja kataloške ponudbe veljajo cene na datum prevzema blaga. V preostalem veljajo enaki pogoji, kot za nakupe v fizični poslovalnici, razen, če je izjemoma označeno drugače. Obvestilo o spremenjenih pogojih, ki bi morebitni vplivali na pogoje nakupa preko storitve Hitri Nakup, je zapisano poleg izdelka ali izdelkov.

11. PREVZEM NAROČENEGA BLAGA

Po oddaji naročila s strani kupca v izbrano poslovno enoto Hitri Nakup, le-ta prejem obvestilo o uspešnem prejemu njegovega naročila. Ko je kupčevo naročilo pripravljeno za prevzem, je o tem obveščen po elektronski pošti in/ali po telefonu preko SMS sporočila.

Prevzem naročenega blaga je mogoč samo na lokaciji, ki jo je kupec določili ob oddaji naročila.

Čas priprave blaga za prevzem v posamezni poslovni enoti je odvisen od časa oddaje naročila in lokacije prevzema.

Kupec je dolžan naročeno blago prevzeti še isti delovni dan, ko je prejel obvestilo o pripravi blaga in sicer na predhodno izbrani lokaciji ter ga plačati na način, ki je določen ob oddaji naročila. Ob prevzemu kupec prejme račun.

Do prevzema naročila z izdelki upravitelj ravna po Zakonu o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili ter HACCP-u.

V kolikor kupec pripravljenega blaga ne prevzame v dogovorjenem roku, je možen prevzem do konca delovnega dne. Če naročilo ni prevzeto na isti dan, se prekliče.

12. PLAČILO NAROČENEGA BLAGA

Kupec plača naročene izdelke ob prevzemu s plačilno kartico ali preko spleta. V primeru spletnega plačila kupec ob oddaji le shrani plačilno kartico. Preveri se veljavnost kartice in podatek se shrani. Naročilo v tej fazi še ni plačano in sredstva niso rezervirana. Kupec je pred prevzemom obveščen o višini zneska katerega prejme na SMS sporočilo. Plačilo je uspešno plačano le, če stranka potrdi plačilo in uspešno zaključi plačilen postopek.

Shranjevanje kreditne kartice:

Pri oddaji naročila s plačilom preko spleta s kreditno kartico se sredstva ne rezervirajo ali odtegnejo. Preveri se le veljavnost kartice in ustvari se povezava med naročilom in vnešeno kartico. Na dan prevzema, ko je znan točen znesek je ta sporočen stranki, ki plačilo potrdi. Takrat je plačilo sprovedeno in realizirano.

Kreditna kartica je shranjena na varnih strežnikih ponudnika spletnih plačil Stripe. Uporabnik lahko kadarkoli odstrani kreditno kartico iz svojega računa. Hitri Nakup do kreditne kartice nima dostopa.

13. ODSTOP OD POGODBE in REKLAMACIJE

Napake in pomanjkljivosti v zvezi s prevzetim naročilom se rešujejo v skladu z zakonodajo Republike Slovenije. Kupec lahko prijavi reklamacijo ob prevzemu naročila. Kasnejše reklamacije kupec sporoči v Center za pomoč strankam z informacijo o lokaciji, kamor je bilo naročilo poslano. Kupec lahko odstopi od pogodbe v 14 dneh od prevzema naročila. Ob odstopu od pogodbe kupcu ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je le strošek vračila blaga. Ponudnik pošiljk z odkupnino ne sprejema. Kupec mora vrnjeno blago vrniti ponudniku najkasneje v 14 dneh od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo. Ponudnik bo kupnino vrnil kupcu najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu oz. po prejemu vrnjenega izdelka (kupnina bo vrnjena z enakim plačilnim sredstvom in zaradi tega ne nosite nobenih stroškov). Možnost odstopa od pogodbe oziroma vračila izdelkov ne velja v primerih kot jih določa veljavni ZVpot.

14. ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Ponudnik se zavezuje izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in Obligacijskim zakonikom. Kupec lahko kot potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če ponudnika o napaki obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita in najkasneje v roku dveh let, odkar je bilo blago izročeno.

15. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec podatkov Engrotuš d.o.o. se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Pravna oseba, ki od kupca svojih izdelkov ali storitev pridobi njegov elektronski naslov za elektronsko pošto, lahko ta naslov uporablja za neposredno trženje svojih podobnih izdelkov ali storitev pod pogojem, da kupcu ponuja jasno in izrecno možnost, da brezplačno in enostavno zavrne takšno uporabo svojega elektronskega naslova takrat, ko so ti podatki za stike pridobljeni in ob vsakem sporočilu v primeru, da kupec ni zavrnil takšne uporabe že na začetku.

V ta namen se uporabljajo podatki o kupljenih izdelkih, cene in količine izdelkov v transakcijah, kraj, čas in datum transakcij.

Ob uporabi storitve Hitri Nakup se zbirajo podatki:

 • osebno ime uporabnika Hitri Nakup,
 • E-naslov,
 • število oddanih naročil kupca,
 • vsebina naročila kupca,
 • čas oddanega naročila kupca,
 • čas prevzetega naročila,
 • številka mobilnega telefona za namen obveščanja uporabnika o prevzemu naročila Hitri Nakup.

Vsak uporabnik dovoli uporabo podatkov (vpisanih podatkov v vnosna polja spletne trgovine, podatkov pridobljenih s pogodbo in podatkov pridobljenih s pristopnico za bonitetno kartico Tuš klub) za potrebe izpolnitve naročila in ostalo z naročilom povezano komunikacijo.

Engrotuš d.o.o. bo podatke uporabljal in obdeloval izključno z namenom izboljšave in uvajanja novih storitev spletne storitve Hitri Nakup:

 • nadgradnja in izboljšanje spletne strani,
 • preučevanje poteka brskanja v spletni trgovini,
 • segmentiranje in analize in
 • e-obveščanje

Podrobnosti o varstvu podatkov so zbrani na tej povezavi in veljajo za vse člane Hitrega Nakupa https://www.tus.si/politika-zasebnosti

Kupec se strinja, da Engrotuš d.o.o. zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca.

Kupec se zavezuje, da uporabniškega imena in gesla ne bo delil z drugimi osebami

PRITOŽBE IN SPORI

Pritožbe, reklamacije in druge pripombe lahko kupci pisno posredujejo pisno po elektronski naslov na info@hitrinakup.com ali po redni pošti na naslov Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.

Pritožbe, reklamacije in druge pripombe bodo v vsakem primeru obravnavane zaupno. Upravljalec si bo prizadeval urediti medsebojne spore z kupci sporazumno ter poiskati najprimernejšo rešitev v zadovoljstvo in korist kupca. V kolikor medsebojna mirna rešitev spora med upravnikom in kupcem ni možna je za spor pristojno stvarno pristojno sodišče v Celju.

Upravnik ne priznava nobenega izvajalca za izvajanje izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov.

PIŠKOTKI

Hitri Nakup lahko v brskalnik uporabnikovega oz. kupčevega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki dajejo upravitelju podatke o tem, kolikokrat uporabnik oz. kupec obišče upraviteljevo spletno stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika. Uporabnik ali kupec ima vedno možnost, da piškotke sprejme ali zavrne. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko uporabnik oz. kupec v nastavitvah spremeni tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejme opozorilo, preden se piškotek shrani.

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

V kolikor se uporabnik ob registraciji strinja z prejemanjem e-obvestil bo upravitelj uporabnikov e-naslov uvrstili na seznam prejemnikov e-obveščanja. Podatki o elektronski pošti se bodo shranjevali, dokler se uporabnik od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavi. Od prejemanja e-obvestil se lahko odjavi kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu prejemnik pošte klikne na označeno povezavo. Odjava se upošteva takoj ko je to mogoče oziroma ne več kot 15 dni od odjave.

POMOČ IN INFORMACIJE

V primeru potreb po dodatnih informacijah ali pomoči je kupcu na voljo Center za pomoč strankam ali elektronski naslov: info@hitrinakup.com

Splošni pogoji se lahko kadarkoli spremenijo, zato je priporočljivo, da jih kupec prebere pred vsakim nakupom.